ABELGREN & RAMVAD BREWING COMPANY ÅBNER SOMMEREN 2014

Abelgren & Ramvad

Den 34-årige Bo Abelgren Ehlers er sammen med vennen Eske Vind Ramved ved at etablere Abelgren & Ramved Brewing Company. For tiden ombygges en staldbygning på Eske’s gård i Ristinge – Ristingevej 118 på syd Langeland. Seneste udmelding er, at bryggeriet åbner næste sommer.

Udover de selv investerer i projektet, har de fået 177.000 kr. i støtte fra LAG. Bo Abelgren Ehlers bliver bryggeren, og arkitekten Eske Vind Ramved skal stå for markedsføring og design.

Bo Abelgren Ehlers Kulinarisk Sydfyn

Bo (billedet), der har en bachelor i ernæring og sundhed, var sidste år kortvarigt brygmester ved Gundestrup Mejeri og Bryghus. I maj vandt han guld ved DM i Håndbrygning i kategorien Bock, men har ellers håndbrygget siden 2005. Som fuldtidsjob underviser han på Social og Sundhedsskolen i Svendborg. Fyns Amts Avis har talt med ham:

Idéen til at bygge et bryggeri sammen kom til dem på en varm sommeraften på Eske Ramvads gård, efter de havde drukket et par flasker af Bo Abelgrens hjemmebryg.

- Der findes så mange mikrobryggerier, der sælger øl for en 20′er i Brugsen. Vi vil noget andet.

Konceptet bag vennernes bryggeri skal være unikke og grænsesøgende øl, som stadig smager godt.

- Vores øl skal sælges i champagneflasker med korkprop og det hele. Og ikke nede i Brugsen, men på restauranter og i specialforretninger.

Bo Abelgren Ehlers brygger nu testbryg på privatadressen på Tåsinge ved Svendborg. Ambitionen er en dag at kunne leve af det, tilføjer Bo Abelgren Ehlers:

- Vores mål er at lave sublime øl, men drømmen er at kunne leve af det. Måske endda have marker med humle på Langeland.

- Jeg skal have et eller andet, som jeg skal være den bedste til, siger Bo Abelgren, som tidligere har været professionel fodboldspiller.

I 10 år spillede han professionelt for AB, Hvidovre samt Skive, hvor han voksede op.

Abelgren & Ramveds øl kommer til salg fra gård samt fra lokalområdet. Der skal være et smagslokale i tilknytning til bryggeriet, og i sommerhalvåret skal der være udendørs servering på gårdspladsen.

Skriv kommentar

Improve Your Life, Go The myEASY Way™