Ølfestival København 2013: Et tilbageblik

Et tilbageblik på den overståede Ølfestival København. Se desuden separat den yderligere opdaterede omtale af Årets Danske Ølpris 2013 til Mikkel Borg Bjergsø, Mikkeller samt kåringen af Indslev/Ugly Duck som Årets Danske Bryggeri 2012.

Ølfestival København 2013 kø

Ølfestival København 2013 satte rekord med 13.201 gæster. I de fire år ølfestivallen har været i Tap1 i Carlsberg Byen, har besøgstallet svinget omkring de 13.000. Præcis 13.000 i 2010, 13.049 i 2011 og 12.279 i 2012. I 2012 var der Copenhagen Beer Celebration samtidig med. Billedet er fra åbningstid lørdag. Til tider var det nødvendigt at lukke dørene, da der ikke måtte være flere i hallen.

Coisbo Ørbæk Ølfestival 2013

Niels Rømer, Ørbæk Bryggeri har ekstra grund til at smile. Over for Beerticker PRO løftede han sløret for, hvad resultatet er i det årsregnskab for 2012, der ikke er offentliggjort endnu – 8 mio. kr i overskud! Han har selv svært ved at tro på det. Anders Coisbo (tv) helliger sig nu fuldtids Coisbo Beer, efter han har taget orlov fra arbejdet som politibetjent. Det åbne spørgsmål er, om han nogensinde vender tilbage. Coisbo Beer kontraktbrygges ved Ørbæk.

Hornbeer Herslev Ølfestival 2013

Her smiles der også. Hornbeer fik som tidligere omtalt et overskud på 227.000 kr. sidste år. Omsætningen er ikke offentlig, men Jørgen Fogh Rasmussen (tv) røbede over for Beerticker PRO, at den blev fordoblet i 2012. Tore Jørgensen har altid haft grund til at smile, for ifølge hvad han før har oplyst til Beerticker PRO, har Herslev Bryghus aldrig haft et underskud. Senest er Herslev Bryghus ApS blevet stiftet med Tore som eneejer. Som led i en større generel åbenhed, som Tore nu satser på. Før var det et enkeltmandsfirma.

Daniel Shelton Christian Skovdal Andersen

Hvis man ønsker at eksportere til USA, så er her MANDEN man ønsker at snakke med. Daniel Shelton fra amerikanske Shelton Brothers gik rundt for at spotte nye interessante bryggerier. Beerticker PRO overværede, hvordan han udviste stor interesse for Ugly Duck, så mon ikke… Christian Skovdal Andersen, Beer Here kan glæde sig over, at det allerede er hans importør i USA. I øvrigt opsnusede Beerticker PRO, at et eller andet usædvanligt var i gang. Daniel Shelton skulle næste dag møde Mikkel Borg Bjergsø, Mikkeller på ølfestivallen. Grunden til han kom var naturligvis, at han fik Årets Danske Ølpris 2013.

Michael Dines Braunstein Poulsen Ølfestival 2013

Michael Dines Braunstein Poulsen smiler også. Lover et endnu bedre Braunstein resultat for 2012 end det overskud på 758.000 kr., det blev til i 2011. Vi får de konkrete tal at se om et par uger.

Folketingets Øl Laug Ølfestival 2013

Folketingets Øl Laug mødte traditionen tro op på ølfestivallen. Her er det Danske Ølentusiasters grand old man Torben Steenberg (tv) sammen med Leif Mikkelsen, Liberal Alliance samt Liselott Blixt og Karina Adsbøl – begge fra Dansk Folkeparti.

Indslev Ugly Duck Ølfestival 2013

Indslev Bryggeri tog chancen. Om morgenen samme dag som de blev udråbt til Årets Bryggeri 2012, lavede Martin Jensen et Årets Bryggeri banner med Ugly Duck Brewing Co. farverne – hvis nu… Reelt vidste de det ikke før et kvarter før. Nok praktisk med et forvarsel. Martin Jensen har oplevet i Finland, hvordan en pris blev råbt op til ham, mens han var på toilettet i den anden ende af hallen.

René Hansen Ølfestival 2013

René Hansen er ikke længere afvisende for, at Det Lille Bryggeri kunne blive større. Hvis det rette brugte udstyr dukker op, så måske… Det blev i øvrigt til en andenplads i afstemningen om Årets Danske Bryggeri 2012. Ret godt klaret når man tænker på, hvor begrænset bryggeriets distribution er.

Løkken Mylius Nibe Ølfestival 2013

Tre mand der samarbejder. Fra venstre Niels Thomsen – direktør og brygmester for Løkken Bryghus, Ebbe Dahl – formand for Mylius-Erichsen Bryghus i Ringkøbing samt Martin E. Schau, brygmester ved Nibe Bryghus. Løkken Bryghus tapper deres øl ved Nibe Bryghus. Via sit firma Malt og Stål er Martin E. Schau stadig også freelance brygger ved Mylius-Erichsen Bryghus.

Syndikatet Ølfestival København

Syndikatet er en af dem med den mest gennemførte storytelling i den danske ølverden – med navne som Borgmesteren, Håndlangeren, Sekretæren, Direktøren samt totalt gennemført design. Jonas Jacobsen, der står i spidsen for Syndikatet, ses i midten. Der kontraktbrygges ved Nibe Bryghus.

Henrik Kirkegaard One Pint

One Pint’s administrerende direktør og medejer Henrik Kirkegaard er endnu en mand, der har grund til at smile. Er nu Danmarks næststørste ølimportør og -distributør og eksportomsætningen er fordoblet.

Bøgedal Ølfestival 2013

Gitte Holmboe, Bøgedal Bryghus kunne præsentere fritfaldsbryggeriets første pilsner.

Ølfestival København 2013 Flying Couch

Flying Couch Brewing – der ses her – delte stand med Nørrebro Bryghus og Beer Here.

Anne-Mette Meyer Pedersen Ølfestival 2013

Ved lukketid sidste aften var stemningen løssluppen. Der er efterhånden tradition for, at mændene i Beer Here’s stand på et tidspunkt begynder at gå med bare balder kun iklædt forklæde. Her charmeres Danske Ølentusiasters tidligere landsformand Anne-Mette Meyer Pedersen. Manden i kilt er Søren Parker Wagner, Croocked Moon Brewing.

Spørgsmålet er, om det var sidste år, ølfestivallen var i Tap1. Uanset hvad er 2014 sidste år, at det kan være i Tap1. Herefter inddrages stedet som led i udviklingen af Carlsberg Byen. Men desuden er der kapacitetsproblemer i Tap1. Som sagt var det i perioder nødvendigt at lukke dørene, fordi der ikke måtte være flere indendørs. Et sejlivet rygte, som Beerticker PRO hører, er at Lokomotivværkstedet (pdf) er i kikkerten. Over 100 år gamle lokaler i nærheden af Fisketorvet, som DSB ikke længere bruger. På Otto Busses Vej 5A (luftfoto) inde imellem baneterræn og nu metrobyggeplads. De 9.000 m2 tages nu i brug som event lokaler. Tap1 er på 7.800 m2, hvoraf selve hallen er 4600 m2. Det er meget vigtigt at understrege, at dette ikke er bekræftet. Og Beerticker PRO skriver kun “… er i kikkerten.”

Skriv kommentar

Improve Your Life, Go The myEASY Way™